2014. május 1., csütörtök

Tojásrúd (paleo)

Ottisnál láttam meg ezt az egyszerű és mutatós ételt. Nem sok fantáziát igényelt a paleosítása, és nagyon finom lett.



Hozzávalók:
1/3 tojásfehérje rúd
1/4 tojássárgája rúd
(fentebbiek helyett 5 főtt tojás)
2 tojás szétválasztva
1 evk tápióka liszt
1 evk szezámmagliszt
4 evk olívaolaj vagy más paleo olaj
só, bors
zöld fűszerek bazsalikom,petrezselyem, snidling

A nyers tojások fehérjét keményre felverjük, a főtt tojások fehérjét felkockázzuk és a zöld fűszerekkel együtt, ill. só, borssal, 2 evk olajjal együtt belekeverjük. Hozzákeverjük a liszteket és egy 20x25 cm-s tepsibe simítjuk (sütőpapírral kibéleltem).
170 fokon 20 perc alatt megsütöttem. 
Addig a nyers tojások sárgáját a sárgája rúddal, és 2 evk olajjal elkevertem, sóztam, borsoztam. Mikor a lepény megsült, ráhalmoztam a szélére egy csíkban a tojássárgája krémet, majd feltekertem óvatosan. Egy új sütőpapírra tettem, beletekertem, a végeit kicsit megszorítottam (mint a szaloncukornak) és visszatettem sülni 10 percre. 
Nagyon finom lett, hasábzellerrel ettem, de egy finom bazsalikomos paradicsomsalátával is finom lehet. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...