2014. május 7., szerda

Gluténmentes sajtos - sós, omlós keksz

Sokféle sós rúd, keksz szerepel már nálam, többek között: gluténmentes sajtos keksz, csiga formájú sajtos gluténmentes kekszpaleo sós keksz, gluténmentes sós keksz magokkal, és még egy ropogós gm sós kekszpaleo fűszeres ropogós. Ezt a receptet Áginál (ezúton is köszönöm a receptet) láttam meg nemrég és az anyaghányadot elnézve tudtam, hogy gluténmentesen is finom lesz. Az lett! Ropogós, mégis zamatos, másnap is finom, gazdagon sajtos rágcsálnivaló lett belőle. Mindenképp próbáljátok ki Ági receptjét.



Hozzávalók:
200 g Schar mix B gluténmentes lisztkeverék
200 g sajt (nálam trappista)
150 g margarin (Ráma)
1 kk só
3 ek hideg víz
1 kk almaecet
tetejére szezámmag

Én aprítógéppel kevertem össze a tésztát, aztán a végén kicsit még összenyomkodtam, majd a hűtőben pihent egy éjszakát. A kinyújtás előtt egy órával elővettem, a sütőt előmelegítettem 180 fokra, majd a tésztát téglalap alakúra nyújtottam. A széleit összenyomkodtam és úgy igyekeztem, hogy ne legyen maradék, késsel vágtam kockákra. A tetejét lekentem hideg vízzel, megszórtam szezámmaggal és kicsit belenyomkodtam. Sütőpapíros tepsire tettem és pirosra sütöttem. 
Elképesztően eteti magát, a nem LÉ családtagokat úgy kellett elhajtani a keksz mellől, hogy a gyereknek jusson. :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...