Mindenfélével kísérletezem a paleon belül, így került sor ennek a tojásmentes zsemlének a kipróbálására is. Nekem nem volt diólisztem, közel - távol nem lehet kapni, így darált diót használtam.
20 g útifűmaghéj
1,8 dcl víz
1/2 tk só
1 tk sütőpor
30 g szezámliszt
80 g darált dió
1 evk chia mag
Én nem tettem bele plusz olajat, mert gondoltam a dió elég olajos. Az útifűmaghéjat beáztattam a vízbe. Kb. pár perc elteltével egynemű zselévé vált. A száraz anyagokat tálba szórtam és összekevertem. A zselés anyagot hozzátettem a száraz anyagokhoz és gyúrni kezdtem. Őszintén, az elején nem gondoltam, hogy ebből ehető valami fog kisülni. A massza elég bizarr volt, de végül egyneműsödött és formázhatóvá vált, persze ragacsosabb volt, mint egy kelt tészta. 6 picike bucit formáztam és előmelegített sütőben 200 fokon megsütöttem. Mivel eleve sötét színe volt, nehéz volt eldönteni, mikor van készen. Jól meg kell sütni, akkor nem lesz a közepe ragacsos, nekem kb. 20-25 perc volt, sajnos nem figyeltem. Megnőttek és tényleg levegős belsejűek lettek. Bátran próbáljátok ki. Az íze is finom volt, sós-diós, tényleg jó.
2 megjegyzés:
Kedves Elmira!
Köszönöm a receptet, nekem nagyon-nagyon ízlik! Finom ropogós :)
Sütés közben kicsit bizonytalan voltam, hogy mi lesz ebből, mert 30 perc után még teljesen nyersnek tűnt a közepe. Kb. 1 órát kellett sütnöm.
De még biztos csinálok sokszor ilyen bucikat :)
:) Remélem olvassa :)
Megjegyzés küldése