Már régen ki szerettem volna próbálni a gluténmentes zsömlét zacskóban sütve. Búzásat gyakran sütöttem ilyen formában. Jól sikerült, nagyon szépen megkelt, mert a zacskó biztosította a párás környezetet.
Hozzávalók:
200 g schar mix B100 g beiker
1 kk fiber husk
1 kk só
1 evk olaj
fél tasak Oetker száraz élesztő
1 kockacukor
300 ml tej/víz meglangyosítva
Mindent összegyúrtam, olajos kézzel zsömléket formáztam, 8 db lett nekem és két sütőzacskóba tettem. A zacskó száját lezártam, 20 percet kelt így, majd előmelegített 200 fokos sütőben 20 percet sült a zacskóban, majd 5 percet a zacskót kivágva. Nagyon finom puhák és a héjuk extrán ropogós.
2 megjegyzés:
Szépek:)
Köszi :)
Megjegyzés küldése