Hogy ez a sütemény mennyire egyszerű, és mennyire finom volt!!! Nem is hittem volna, hogy egy egyszerű kevert sütemény ilyen finom tud lenni. Megérte elkészíteni. Ottisnál láttam meg ezer éve a receptet, ő muffin formában készítette el, de nekem nem volt kedvem bajlódni vele még ennyit sem. Így is tökéletesen működött, tényleg nagyon egyszerű és nagyon finom sütemény. Hétköznapi estére való kis nassolnivaló. (nem gluténmentes, mert a lisztérzékeny fiam nem eszi meg a meggyet, de meg lehet próbálni süteményliszttel, vagy akár kukoricaliszt-rizsliszt keverékével is elkészíteni, szerintem működik).
180 g rétes liszt
200 g meggybefőtt
5 dkg zabpehely
5 dkg tejcsokoládé
8 dkg barna cukor
2 tojás
1 dl kókuszolaj
15 dkg joghurt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
picike só
A nedves hozzávalókat habosra kevertem (tojás+olaj+joghurt). A száraz hozzávalókat összekevertem egy tálban (liszt+fajéj+pici só+csoki apró darabokra vágva+zabpehely+sütőpor).
A száraz hozzávalókhoz adtam a nedveseket, fakanállal jól elkevertem és hozzáforgattam a meggyet, majd tepsibe simítottam. Egy kicsike tepsinyi lett, de a családnak estére és másnap a kávéhoz is éppen elég volt.
2 megjegyzés:
Én nagyon szeretem a kevert sütiket, készíteni is meg enni is. Ez is tetszik :)
Köszönöm, Ági!
Megjegyzés küldése