Hozzávalók:
150 g schar mix b150 g Beiker kenyérpor
300 ml víz
20 g élesztő
1 kockacukor
1 evk lenmag
1 krumpli
1 kk fiber husk
1 evk olaj
A tetejére durva szemű só (elhagyható), 1 evk olaj.
A szokásos módon gluténmentes kelt tésztát készítettem. Az élesztőt felfuttattam a vízben a cukorral. A liszteket tálba mértem, hozzáadtam a sót, a fiber huskot, belereszeltem a krumplit, beletettem a felfutott élesztőt és tésztát dagasztottam. A tészta állaga sűrű, kenőcsös lett, nem formázható. Habzsákba töltöttem és briós formákat nyomtam a sütőpapíros tepsire. Azért így formáztam, mert így megtartották a formájukat és nem lapultak le, ahogy a gm péksütik többsége.
A tetejüket megkentem olajjal és megszórtam durva szemű sóval, fél óra kelesztés után ment a 200 fokos sütőbe. Szépen megemelkedtek és rózsaszínre sültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése