Egy igazi mindenmentes csoda! Na jó méz van benne, tehát cukormentesnek nem mondanám, de pl. Steviával készítve akár az is lehetne. A receptet itt találtam, fázisfotók is vannak, érdemes megnézni. Én az arányokat nem tartottam be, mert nagyon soknak találtam a négyszeres mennyiségű kókuszolajat, meg nem is értettem mekkora a csésze. Lehet, hogy úgy szilárdabb állagú lett volna, de szerintem így is nagyon szuper, vágható a massza. Nagyon finom édesség, ajánlom mindenkinek, aki egészségeset akar nassolni. Ja és nem utolsó szempont, hogy kb. 5 perc összekeverni, utána már csak hűlnie kell. Azt hiszem, még sokszor fog készülni nálunk.
Hozzávalók:
100 ml Cocomas kókusztejszín
100 ml kókuszzsír
1 evk kakaó
2 evk méz
fél vaníliarúd kikapart magja
A kókusztejszínt a kókuszolajjal mixerrel alaposan felverem. Nekem nem lett habos, igaz, hogy megolvasztottam hozzá a kókuszolajat, lehet, hogy nem kellett volna. Mindegy, így is jó lett. Hozzáadtam a kakaót és mézet, majd azzal is alaposan elkevertem. Egy kenyérforma aljába áttetsző fóliát simítottam és belekanalaztam, elsimítottam a masszát. Hűtőbe tettem, majd 4 óra múlva megnéztem és ilyennek találtam. Gyorsan vágtam belőle pár kockát és hamar megkóstoltam. Nagyon-nagyon elégedett voltam vele!
6 megjegyzés:
Nagyon szuper, már láttam egy hasonlót, ha ezt elkészíteném, biztos a család enné meg, bár az sem lenne baj, mert nincs benne semmi rossz dolog:)
Nálunk az édesszájúbb gyerek azt mondta, hogy "vízízű", és a férjemnek se jött be, ő azt mondta, igaza van a gyereknek. De nekem és a lisztérzékeny fiamnak ízlett.
Vajon meddig áll el? Gondoltam, csinálnék belőle szaloncukrot :)
Juli
Sajnos csak hűtőben őrzi meg az állagát, ezért szaloncukornak nem jó :(
Kár... Azért megcsinálom édességnek, és hűtőben tartom :)
Méz helyett nyírfacukor olvasztva ? Jó lehet ?
Megjegyzés küldése