Mielőtt azzal gyanúsítanátok, hogy kettőt lapoztam a szakácskönyvben, azért főztem ilyen ételt, előre cáfolom ezt az állítást. A mogyoró és a karfiol nagyon-nagyon jól harmonizálnak. Ezt akkor vettem először észre, mikor maradt egy adag főtt karfiolom és valami pástétomot akartam keverni belőle. Elöl volt egy zacskó sós mogyoró, és valamiért megkívántam együtt a kettőt. Akkor jöttem rá, hogy ez a kettő együtt nagyon finom. De tényleg! Próbáljátok ki! A férjem nem volt hajlandó komolyan venni, mikor kértem, hogy kóstolja meg, de az oviban, a munkahelyemen volt vállalkozó kedvű kolléganő és elismeréssel nyilatkozott róla, mármint a pástétomról. (Remélem nem csak azért, hogy ne bántson meg). Gondoltam ha abban jól szerepelt a kettő együtt, jó lenne valami egyszerű vacsoraételt kreálni belőle. Ez lett.
1 kisebb fej karfiol
fél zacskó sós vagy sótlan mogyoró
1/2 dl tej
1 evk sörélesztőpehely
A karfiolt megfőzöm, de nem kell teljesen puhára. A mogyorót elturmixolom a tejjel és a sörélesztőpehellyel.
A karfiolt egy kisméretű tepsibe teszem, leöntöm a "mártással" és megsütöm, míg a teteje megpirul. Tudom, hogy furán hangzik, de aki egyszer kóstolta, többé nem kételkedik. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése