Évánál láttam meg ezt a finomságot, de mivel más alapanyagaim is voltak itthon, amiket mindenképpen tesztelni akartam, nem az ő receptjét használtam, viszont az övé volt az ötletadó és nagy előnye az ő receptjének, hogy viszonylag olcsó hozzávalók szükségesek az elkészítéséhez.
Szafi jóvoltából sok finom alapanyagra tettem szert, így most ezeket teszteltem. Hihetetlen laktatóak ezek a lepények, a paradicsomos padlizsánomhoz másfelet tudtam megenni.
Amúgy el tudom képzelni, hogy bár ezek tepsiben készültek, de akár nagyobb méretben, vékonyra simítva és nagyon lassú tűznél sütve serpenyőben is készülhetnek.
Amúgy el tudom képzelni, hogy bár ezek tepsiben készültek, de akár nagyobb méretben, vékonyra simítva és nagyon lassú tűznél sütve serpenyőben is készülhetnek.
Csak hogy a belseje is látszódjon :) Könnyű, levegős szerkezetű lett a kisült lepény.
Hozzávalók:
100 g répa
40 g Szafi Fitt sütőliszt
2 evk Nocarb Rostmix
50 g víz
3 közepes tojás
só, kis fokhagymapor
A répát és a liszteket egy aprítógépbe tesszük (a répát nagyobb darabokra vágva) és összedaráljuk, szép narancssárga lisztet kapunk :). Hozzátesszük a sót, fokhagymaport, tojásokat és a vizet és turmixoljuk, míg egynemű, sűrű masszát kapunk. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Én hagytam 10 percet pihenni, addig is sűrűsödött a massza. Sütőpapíros tepsire adagoljuk, kanállal (én egy jó púpos evk masszát tettem kupaconként a tepsire). Egy csöpp kókuszolajat cseppentettem minden kupac tetejére és egy kiskanál hátával lelapoggtattam a kupacokat, lepény formátumra. Az olaj miatt nem ragadt a kanálhoz, szépen lehetett formázni a masszát. 8 lepény jött ki ebből az adagból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése