Remek és finom is feltét ez egy könnyű főzelékhez, vagy ha édesen kívánjuk, akár lekvárral is lehet enni :) Nálunk sok elfogy belőle, a babakorú kisfiam is örömmel vette kézbe és falatozta.
250 g túró
250 g trappista sajt
6 evőkanál barna rizsliszt
(természetesen más liszttel is jó, ha lisztkeveréket használsz, lehet, hogy kevesebb is elég)
2 tojás
pici só (a sajt sós)
bors, fokhagyma granulátum
(ha édesen készíted, adj hozzá édesítőt, nyírfacukrot, cukrot ízlés szerint)
A hozzávalókat összekeverjük. Ha a túró darabosabb, akkor először azt törjük össze a tojással, majd jöhet a többi hozzávaló. A lisztet lassan adagoljuk, lehet, hogy kevesebb is elég. A masszának szépen formálhatónak kell lennie, egyáltalán nem szabad ragadnia.
Meleg (nem a legforróbb), bő olajban kisütjük a kis diónyi gombócokat. Kicsit megnőnek és felfújódnak. Néha megfordulnak maguktól az olajban.
A receptet itt találtam, és már nagyon sokszor, sokféle variációban elkészítettem, ezúton is hálás köszönet érte.
2 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik, ki fogom próbálni! Juli
Örülök, hogy tetszett az eredeti recept. :) Azt hiszem, én is kipróbálom majd ezt a gluténmentes variációt. :)
Megjegyzés küldése