2015. január 15., csütörtök

Banángolyó mandulával (gluténmentes, paleo, tejmentes, tojásmentes)

Nagyon egyszerű és gyors édesség, amikor ránk tör az édesség utáni vágy. Szerintem nagyon finom kis golyók ezek, a gyerekek, mivel a hagyományos ízvilágot várták, csalódtak. :) A recept Mezei Elmira szakácskönyvéből származik.


Hozzávalók:
3 db kicsi banán
10 g kakaópor (jó minőségű)
1 kávéskanál negyedannyi (vagy ízlés szerint édesítő)
1/2 tk őrölt fahéj
50 g őrölt mandula
10 dkg kókuszreszelék (egy részét tegyük félre a hempergetéshez)
3 kávéskanál kókuszliszt (amennyivel a tészta szépen formálhatóvá válik és nem ragad, nekem ennyi kellett)

A banánnal kezdve, a kókuszliszten kívül, minden hozzávalót az aprítógép tartályába teszek és addig aprítom, míg a massza egynemű. Megnézem, mennyire formázható, mennyire lágy a massza és szükség szerint teszek hozzá még kókuszlisztet, mindig egy-egy kiskanállal. Nagyon függ a massza állaga a banán nagyságától. Ha nem ragad és formázható, kókuszreszelékbe hempergetem és lassanként elfogyasztom. Összesen 22 golyócska lett (ha jól számoltam, közben is fogyogatott).
Az egész adagban: 87 g CH van.
Egy golyócskában kb. 4 g CH van.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...