Négy hozzávaló és 10 perc alatt kész a kókusz "bonbon" :). Nem vicc, gyerekjáték az elkészítése, és szerintem nagyon-nagyon finom.
150 g kókuszreszelék
3-4 evk (hidegen) kókuszzsír
(függ a kókuszreszelék szárazságától)
1 szűk evk méz
6 kocka étcsoki (gluténmentes, tejmentes)
1 szűk evk (hidegen) kókuszolaj
A kókuszreszeléket összegyúrom a kókuszolajjal és a mézzel, nedves kézzel kis gombócokat nyomogatok belőle és egy tálcára rakom. Az anyag olyan, mint a homok, nemigen formázható, de összenyomva összetapad, ezért nem lettek szép kerekek a gombócok, de nekem megfelelt.
10 percre mélyhűtőbe teszem. Addig a csokit felolvasztom a kókuszolajjal többször fél percre betéve a mikróba (lehet természetesen vízgőz fölött is).
10-15 perc hűtés után a golyókat egyenként megforgatom a csokiban és a tálcára rakom.
Szépséghibája, hogy mivel hideg a tálca és a gombóc, az alja odakötött, ezért mikor felszedtem az alján nem maradt csoki, akinek erre van jobb módszere, azzal csinálja. Mivel ez egy kísérleti adag volt, én így készítettem, majd legközelebb okosabb- ügyesebb leszek :) Nekem az ízélményből nem von le semmit.
Aki szereti a durván kókuszos csokit, ne hagyja ki.
6 megjegyzés:
Tipp: Ha sütőpapírra teszed, akkor nem ragad le a csoki, szépen feljön. :) A recept jól hangzik nagyon, ki fogom próbálni. :)
Köszi a tippet én is ki fogom próbálni :)
fogpiszkalora szurhatod oket es ugy beleforgatni a csokiba
Nekem van hosszú nyelű kiskanalam. Minden ilyen édességet a 2 kanál segítségével forgatok meg a csokiban, s ezután a sütőpapírral bélelt tepsire teszem, majd a fagyasztóba.
Teljesen tökéletes, s szinte hibátlan a csoki bevonat is.... csak túl hamar elfogy !!!!
Köszi a receptet !!!
Örülök, Mária, hogy kipróbáltad és köszi a tippet! Sajnos tényleg hamar fogy :)
Megjegyzés küldése