Többször készítettem már sokféle magvas ropogóst, de ez nagyon-nagyon finom lett. A recept ötlete innen származik, ezúton is köszönöm. Egyébként így ahogy a recept írja is elkészítettem, de több féle liszttel és fűszerekkel nekem még jobban ízlett.
100 g mandula
20 g szezámliszt
30 g tökmagliszt
60 g szezámmag
40 g lenmag
2 tojás (M-es)
1 kk só
25 g olvasztott kókuszolaj
fűszerek: fokhagyma granulátum, csilipehely, füstölt paprika (bármi, ízlés szerint)
A liszteket, magokat, sót tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást és az olvasztott kókuszolajat és egy evőkanál segítségével összekeverjük. A tészta szépen összeáll. Én egy sütőpapírra halmoztam és fólia alatt kinyújtottam 0,2 mm vastagra és egy derelyemetszővel próbáltam egyenletes négyszögekké felvágni. Majd sütőpapírral együtt a tepsire húztam és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percet sült. A vágások mentén még egyszer végigmentem a pizzavágóval még melegen, majd kihűlve üvegbe raktam. Nagyon-nagyon jó ízű, ropogós finomság. Én kenyér helyett ettem májkrémmel, cukormentes lekvárral.
3 megjegyzés:
Azt nem írtad hogy a magokat előtte meg kell őrölni ami logikus is lenne, független attól hogy nincs odaírva, ám a képen látom hogy a lenmag és a szezámmag nincs megőrölve.
Nos én őrölve szeretném, akkor is ez a mennyiség kell?
Igen, a mandulát őrölve kell beletenni. A szezám és lenmag egészben megy bele. Nem tudom, hogy őrölve hogyan viselkedik, de szerintem ha elkészíted és látod a tészta állagát még korrigálhatsz rajta vízzel vagy őrölt magokkal.
Kipróbálom és megírom majd hogyan sikerült, köszönöm a választ, az ötletet!:-)
Megjegyzés küldése