Egy barátnőmtől kaptam kóstolót az általa kedvelt paleo kenyérből. Az elején a szaga nagyon elborzasztott (utálom a tojásszagot), de az íze finom volt. Hűtőben több napig friss volt, reggelente pirítva nagyon finom volt. Mivel mostanában nekem is kicsit meg kell szorítanom a szénhidrátot, úgyhogy eleve szénhidrátcsökkentett kenyeret fogyasztok, gondoltam jó lesz kipróbálnom mihamarabb.
Elkészült és tényleg finom lett, pedig én nem vagyok elfogult a paleoval, inkább mint kísérleti iránnyal próbálkozom, de tudom, hogy elkötelezett híve nem leszek, mert annyi zsírt és húst én nem bírok megenni, amennyit kellene a paleo szerint, ill. a tejtermék elhagyása se menne, szerintem. Szeretem viszont minden irányzatból megtartani a hasznos gondolatokat, recepteket. Így közzéteszem, hátha valaki, aki gluténmentesen étkezik, kedvet kap a kipróbálására.
Hozzávalók:
5 tojás
1 kk só
1 mk szódabikarbóna
3 evk lenmagliszt
5 evk szezámliszt, vagy szezámpehely
5 evk tökmagtöret
A tojások fehérjét felvertem a sóval. A sárgájába belekevertem a lenmaglisztet. Ledaráltam a szezámmagot és a tökmagot, egészen pelyhes formára. A sárgájás keveréket hozzákevertem a fehérjéhez, majd a többi száraz anyagot (szódabikarbóna, és darálmány) hozzákevertem. Kis méretű kenyérformába öntöttem, amit sütőpapírral béleltem és 180 fokon 40 perc alatt megsütöttem. Később kicsit mérsékeltem a tüzet, hogy jól átsüljön.
2 megjegyzés:
Bevallom, én most szünetet tartok a paleo kenyerekkel, megettem mindet, amit sütöttem, de inkább megvagyok nélküle. Régebben sem ettem sok kenyeret, most inkább kis muffinokat sütök, mindig másfélét:)
Trollanyu! megértelek. Én sajnos nagyon kenyeres vagyok, nem tudom a reggelit elképzelni valami finom kence és egy szelet kenyér nélkül, meg persze a kávé nélkül. Az édeset nem nagyon kívánom, főleg reggel nem. De figyelem a paleos receptjeidet és nagyon sokat elmentettem már kipróbálásra. Ha túl vagyok a szülésen és az első 6 héten,lehet, hogy elkezdem komolyabban a paleot.
Megjegyzés küldése