A "Nők Lapja Konyha" legutóbbi számában jelent meg ez a süteményrecept Havas Dóra tolmácsolásában. Az első átlapozásnál eldöntöttem, hogy kipróbálom, lévén, hogy a gluténmentes variációhoz semmit nem kellett változtatni a recepten. Nagyon tömény, igazán csokoládés édesség. Aki szereti az ilyet, nem fog csalódni. Én nem vagyok a nagyon tömény édesség barátja, de a gyerekeknek nagyon ízlett, főleg a nagyobbiknak, akinek eredetileg készült is.
10 dkg diabetikus étcsoki
10 dkg diabetikus tejcsoki
20 dgk Liga margarin (vaj)
20 dkg darált mandula
4 tojás
120 g barna cukor
csipet só
eredeti receptben szerepel fél tk őrölt fahéj
A csokoládékat és a margarint/vajat felolvasztottam vízgőz fölött, majd belekevertem a darált mandulát. A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral és ha tesztek bele a fahéjjal majd hozzákevertem a csokis masszához. A tojásfehérjéket felvertem a csipet sóval és óvatosan hozzákevertem a masszához. Kerek tortafomába simítottam (sütőpapírral bélelt) és 170 fokon 40-45 percig sütöttem. Tapintásra tömör volt, mikor kivettem. Szerinte cukrozatlan tejszínhab, vagy citromfagyi, esetleg citromjoghurt illik hozzá.
2 megjegyzés:
A mostani havas, hideg napokra jó lenne egy ilyen csokis finomság:)
Hát, lehet, hogy többet kellett volna készítenem, hogy az 50 centis havas napokra is kitartson. De hála Istennek túl vagyunk rajta.
Megjegyzés küldése