2012. június 9., szombat

Mandulalisztes-mogyorós muffin (gluténmentes)

Egy kísérlet a Nature Cookta mandulaliszt felhasználására. A vanília és a mogyoró jó párosítás. A tésztája kicsit morzsálódós lett, de végül is nem csoda, nincs benne búzaliszt, de az íze nagyon finom.






Hozzávalók:
1 tojás
1doboz Aktivia natur joghurt
70 g Xukor (nyírfacukor)
40 g kókuszolaj
pici vanília
40 g Nature Cookta mandulaliszt
30 g rizsliszt
30 g gluténementes zabliszt
1 kk sütőpor
50 g mogyoró morzsásra törve


A tojást, Xukrot, joghurtot, vaníliát és olvasztott kókuszolajat alaposan összekeverem. Figyelni kell, hogy se a tojás, se a joghurt ne legyen nagyon hideg, csak szoba hőmérsékletű, mert a kókuszolaj találkozva a hideg dolgokkal visszadermed, így csomóssá válhat.
A liszteket és a sütőport, valamint a darált mogyorót összekeverem és nedven hozzávalókhoz adom. Alaposan elkeverem, kapszlikkal kibélelt muffinformába adagolom és 180 fokon 20 percet sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...