A pikáns csokis karfiol alternatívája. Avagy "karfiol, ahogy én szeretem". Szerintem, nagyon finom így ez a zöldség.
Vacsorára is szuper, főleg, ha kilófaló morzsát vagy Update 1 morzsát használunk.
Gluténmentes, ha gluténmentes morzsát használunk.
fél fej nagyobb karfiol
sómentes ételízesítő
fél evk vaj
zsemlemorzsa
pár levél bazsalikom
fokhagyma, vagy granulátum
két evk parmezán jellegű sajt
A karfiolt rózsáira szedtem, a nagyobbakat daraboltam, megmostam, lecsepegtettem. Ételízesítős vízben megfőztem, de nem túl puhára. Közben vajon morzsát pirítottam, beleszórtam a fokhagyma granulátumot, sót, bazsalikom leveleket és megvártam míg aranyszínű lett.
A karfiolt összeráztam a morzsával és tepsibe terítettem, a tetejére parmezánt reszeltem, de csak éppen hogy, ízesítőnek, nem kell beborítania a sajtnak. 200 fokos sütőben 10 percit sütöttem. Frissen tejföllel ettem. Mmm....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése