Hozzávalók:
200 g túró
1 evk negyedannyi édesítő
1 evk vaníliaaroma
2 db tojás
50 g víz
60 g Szafi ch csökkentő liszt
30 g bambuszrostliszt
fél csomag sütőpor
pici csipet só
Kenéshez: 30 g olvasztott kókuszolaj, 1 evk negyedannyi édesítő, 1,5 evk eritrit és egy bő evk fahéj. Természetesen kakaóval is lehet tölteni, akkor két kanál kakaót adjunk az édesítőhöz.
A nedves anyagokat és az édesítőt, ízesítőt összekeverjük, míg a túró, ha darabos szépen egyneművé válik. Annál finomabb állagú lesz a tészta, minél simábbra dolgozzuk a túrót, ha kell, be lehet vetni a botmixert is, vagy vehetsz krémesebb túrót. Hozzáadjuk a két féle lisztet és a sütőport és összegyúrjuk. A tészta rugalmas, nem túlságosan ragadós, szépen összeáll. Annyi bambuszrostlisztet adj hozzá, amennyi ilyen tésztát eredményez. Lehet 5 percet pihenni hagyni, így a rostok kicsit megszívják magukat. Szilikonos nyújtólapon nyújthatjuk, amit kicsit megszórunk bambuszrostliszttel, de tényleg csak picivel, nem úgy, mint a normál lisztes tésztánál. Két részletben érdemes kinyújtani, hogy igazán csinos kifliket kapjunk, mert ha az egész tésztával dolgoznánk, túl vastagok lennének a kiflik. Ha ragad bárhol, pici bambuszrostlisztet használj. Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát (kb. 30*13cm) és megkenjük a kókuszolajjal, majd megszórjuk a fahéjas édesítővel. A lenti képen látható módon felvágjuk és egyenként feltekerjük, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Meg lehet kenni tojással a tetejét, de én nem szoktam.
1 megjegyzés:
Szia, az nem lehet, hogy 0 szénhidrátot tartalmaz, hiszen maga csak a 200g túró, típustól függően, 4-10 gramm szénhidrátot tartalmaz! A sütőporban is van és talán a bambuszrost lisztben is, de abban nem vagyok biztos.
Megjegyzés küldése