Hozzávalók:
250 g túró
4 tojás
1 kis doboz tejföl
180 ml víz
2 kiskanál negyedannyi édesítő
4-5 púpozott evk zabpehelyliszt
1 kiskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
1 evk vanília aroma, vagy bio citromhéj
2 evk olvasztott kókuszolaj
A legegyszerűbb a turmixgépben, vagy az aprítógépben kikeverni a tésztát. A liszt kivételével mindent tegyünk bele és a végén kanalanként adagoljuk hozzá a lisztet. A palacsinta tésztánál sűrűbb, de folyós állagúnak kell lennie a masszának. Nagyon lassú tűzön érdemes sütni, az első sütés előtt kikentem a sütőt kókuszolajjal, a többinál nem kellett. Egyáltalán nem ragadt le és nagyon könnyű volt megfordítani, mert kicsik voltak. Itt nem célszerű nagy palacsintákat készíteni, hanem amerikai palacsinta méretűeket csöpögtettem a sütőbe.
Üresen is finom, nekem úgy is nagyon ízlett.
A teljes adag szénhidráttartalma kb: 100 g lassú felszívódású CH