Pocak Panna régen elmentett receptje. Nagyon finom és puha palacsintákat eredményezett és végre fel tudtam használni hozzá az ugyan gluténmentes, de eddig nem sokmindenre hasznosított rizslisztet. Mivel nem egy egész családot kellett reggelivel ellátnom, csak két kiskorút, az adag nedves hozzávalóit feleztem, de a rizslisztet elfelejtettem felezni, így a képen látható duci palacsinták lettek, de egyáltalán nem lettek szárazak, vagy nehezek, úgyhogy mikor legközelebb készítettem már direkt nem feleztem a liszt mennyiségét. Mindent elmond, hogy az elmúlt három-négy hétben minden hétvégén ezt kérték a fiuk reggelire. :)
2 pépesre tört banán
2 tojás
2 evk kókuszolaj olvasztva
6 dkg rizsliszt (vagy 8 dkg)
Gyakorlatilag sorban mindet beleteszek a tálba és összekeverem, majd 10 percig pihenni hagyom. Utána kókuszolajjal kikent palacsintasütőben nagy-közepes hőmérsékleten sütöm. Nagyon hamar átsül, nem is kell sokáig állni mellette és a massza szépen elterül.