Ez nem gluténmentes édesség, bár el lehet készíteni olyan formában is (pl. granola helyett összetört mézes gm kukoricapelyhet szórni rá, vagy kakaós rizspelyhet), nálunk nem lenne értelme, mert a nagyobbik fiam nem eszik meg ilyesmit, ezért a család nagyobb részének az ízlése szerint készítettem.
A júniusi Nők Lapja konyhában szerepel az ötletadó recept, amiről Vrábel Kriszta azt mondja, hogy 20 g szénhidrát van benne. Az enyémben sem lehet sokkal több, de pontosan nem mértem ki, a recept alapján ítéljétek meg, de szerintem minimál édesség, amellett, hogy üdítő, finom és gyerekjáték elkészíteni.
Hozzávalók:
1 doboz Danone Aktivia natúr joghurt
3-4 evk eritrit
20 g eper
1,5 dcl habtejszín
4 evk granola müzli (nálam házi készítésű)
1 evk zselatin 2-3 evk vízben feloldva és felmelegítve
A joghurtot elturmixolom az eper nagyobb részével (hagyni kell a tetejére is) és egy-két evk eritrittel, aminek ugye 0 az energia és szénhidráttartalma. A tejszínt felverem 2 evk eritrittel, majd belekeverem az epres joghutrba. A zselatint egy csészében elkeverem a vízzel és a mikróba teszem felmelegedni. Mikor felolvadt a krémbe keverem. Poharakba rétegezem, a tetejére szórok egy-egy evk granolát és szórok rá a szeletekre vágott eperből is. Behűtöm. Finommmm...