Hozzávalók:
5 tojás (kisebbek voltak)
2 evk víz
20 dkg darált mandula (Aldi-s)
50 g xilit
1 kk szódabikarbóna
Krém:
250 g mascarpone
2 dcl tejszín felverve
1 nagy evk méz
1 mokkáskanál vaníliapor
Egy kerek tortaformába simítottam (kisebb méretű) és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem. Szépen megemelkedett, majd miután kivettem kicsit összeesett, de nem volt vészes, azért így is elég magas volt. Mikor kihűlt három lapra vágtam. A tejszínt felvertem egy evk cukorral, a mascarponét elkevertem az egy evk mézzel (púpozott) és a vaníliával. A tejszínt óvatosan belekevertem. A tortalapokat miután kihűltek megkentem a mascarponés krém egy részével vastagon, kétszer, majd a harmadik lapot bevontam a maradék krémmel.
Egy pár órát hűtöttem csak. A tetejét megszórtam színes cukorkával, de nem azért, mert nekem így annyira tetszik, a fiuk viszont rajonganak a színes dolgokért a sütiken.
Tipp:
Készítettem már úgy is, hogy csak 250 g mascarponet használtam, és a tetejére fehércsokit olvasztottam, azzal vontam be. Másnapra a csoki teljesen megkeményedett a tetején és ropogós lett.