Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy valaha is részt veszek egy receptversenyen, főleg nem, hogy egy diabetikus receptversenyen. Mégis így alakult, és egyáltalán nem bánom. :)
Itt lehet szavazni rám, kérlek, ha tényleg tetszik, tégyétek meg. Előre is köszönöm azoknak, akik esetleg rám szavaznak.
https://apps.facebook.com/tasz_receptverseny/
A többi blogger receptje is szuper.
Sóban sült csirke, mediterrán salátával
A sóban sült csirke egy egyszerű étel, mégis mindenki szereti. Bár
semmilyen különleges fűszert nem használunk, a végeredmény mégis
ízletes, omlós, puha és szaftos hús. Az ára sem borsos. Az alábbi
étel szénhidráttartalma tulajdonképpen 0, ha a húst nézzük. A
saláta nagyon függ attól, valaki mennyit eszik meg belőle, de
tulajdonképpen az is nagyon kevés. Energiatartalma (ha valaki egy
combot fogyaszt el): 157 kcal, ha kettőt, akkor ennek a duplája.
4 csirkecomb (alsó-felső
egyben)
1 evk fokhagymás fűszervaj
1 kg durva szemű só
250 g koktélparadicsom
4 kicsi (kovászolni való) uborka
friss bazsalikom ízlés szerint
fél fej saláta összetépkedve
100 g feta sajt
4 szál újhagyma
2 evk olíva olaj
A saláta hozzávalóit tetszés szerinti nagyságúra aprítjuk és egy
tálba halmozzuk, lehetőleg rétegenként. A tetejére kerüljön a sajt
és a fűszer. Természetesen bárhogy lehet fűszerezni, ízlés
szerint, vagy aszerint, ami otthon megtalálható, de akkor az
energia értékét át kell számolni.
A combokat megmossuk, leszárítgatjuk és belemasszírozzuk a
fűszervajat, elosztva a négy combra. Egy nagy tepsi aljába szórjuk
a sót, szépen elegyengetjük és ráfektetjük a combokat. 180 fokra
előmelegített sütőbe toljuk és 1 órán át sütjük, vagy tovább, amíg
mindkét oldala szép piros lesz. Kétszer megfordítottam a sütési
idő alatt.
Sült túrótorta eperrel
Ezt a tortát a xilit és a túró teszi diétássá és a a tény, hogy
nincs benne liszt. Finom, krémes és rém egyszerű elkészíteni.
Üdítő, tavasz ízű torta lett a friss eperrel a tetején. Egy szelet
energiatartalma 205 kcal, szénhidráttartalma: 20g (ha 100 g epret
számolunk a tetejére).
750 g túró
4 tojás
100 g xilit
1,5 csomag vaníliás puding
75 g tejföl
pici vanília, pici citromhéj
a tetejére ízlés szerint friss eper
(nálam ez egy 500 g-os doboz volt)
10 g xilit a tetejére szórva
A túrót, tojásokat, tejfölt, xilitet, vaníliát, pici sót,
citromhéjat egy tálba teszem és alaposan összekeverem. Beleszórom
a pudingport egyenletesen és ezzel is alaposan összekeverem. Egy
32 cm átmérőjű kapcsos tortaformába töltöm úgy, hogy előtte a
forma alját bevonom sütőpapírral, az oldalát megvajazom és a
sütőpapírt körben kicsit rátapasztom a külsejére, hogy ha folyna a
krém, megfogja. Beleöntöm a krémet és 160 fokon 1,5 órát sütöm.
Picit össze fog esni, ahogy áll, de nem baj, attól krémesebb lesz
a belseje. Másnapig hűtőbe teszem, vagy legalább 1-2 órára. Az
epret megmosom, megszárítgatom, felvágom negyedekre és amikor
tálalom a torta tetejére szórom. Mivel nálunk vendégeknek készült,
megszórtam a tetejét is egy evk xilittel.
Jó étvágyat!
Egyébként nyerni is lehet, méghozzá egy szuper Dcontrend vércukormérőt.