Már írtam korábban, hogy igyekszem a teljes értékű növényi étrend alapelvei szerint étkezni, ennek jegyében készült ez a káposztás palacsinta/lepény is. Nagyon szeretem a káposztás tésztát, ezt az ízt kívántam meg és kerestem hozzá alternatívát.
Hozzávalók:
1 kis fej friss káposzta1 dl vizet
Frissen nagyon finom volt, másnapra kicsit megpuhult, valahogy úgy már nem annyira volt jó mint frissen.
Frissen nagyon finom volt, másnapra kicsit megpuhult, valahogy úgy már nem annyira volt jó mint frissen.
150 g hajdinalisztet
A káposztát aprítógéppel több részletben apróra vágtam, sóztam, majd olaj nélkül, kis vízzel párolni kezdtm fedő alatt. Sokszor meg kellett kavargatni, de így is hozta a párolt káposzta szokásos ízét, hogy olaj nélkül készült. A káposztát picit hagytam hűlni (előre is el lehet készíteni), majd hozzáadtam a vizet és a hajdinalisztet. Sűrű masszát kaptam, amit kanállal olajmentes serpenyőbe adagoltam és nagyon lassú tűzön kisütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése