Oldalak

2013. szeptember 24., kedd

Kókuszkaramell (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

Egy igazi mindenmentes csoda! Na jó méz van benne, tehát cukormentesnek nem mondanám, de pl. Steviával készítve akár az is lehetne. A receptet itt találtam, fázisfotók is vannak, érdemes megnézni. Én az arányokat nem tartottam be, mert nagyon soknak találtam a négyszeres mennyiségű kókuszolajat, meg nem is értettem mekkora a csésze. Lehet, hogy úgy szilárdabb állagú lett volna, de szerintem így is nagyon szuper, vágható a massza. Nagyon finom édesség, ajánlom mindenkinek, aki egészségeset akar nassolni. Ja és nem utolsó szempont, hogy kb. 5 perc összekeverni, utána már csak hűlnie kell. Azt hiszem, még sokszor fog készülni nálunk.


Hozzávalók:
100 ml Cocomas kókusztejszín
100 ml kókuszzsír
1 evk kakaó
2 evk méz
fél vaníliarúd kikapart magja

A kókusztejszínt a kókuszolajjal mixerrel alaposan felverem. Nekem nem lett habos, igaz, hogy megolvasztottam hozzá a kókuszolajat, lehet, hogy nem kellett volna. Mindegy, így is jó lett. Hozzáadtam a kakaót és mézet, majd azzal is alaposan elkevertem. Egy kenyérforma aljába áttetsző fóliát simítottam és belekanalaztam, elsimítottam a masszát. Hűtőbe tettem, majd 4 óra múlva megnéztem és ilyennek találtam. Gyorsan vágtam belőle pár kockát és hamar megkóstoltam. Nagyon-nagyon elégedett voltam vele!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper, már láttam egy hasonlót, ha ezt elkészíteném, biztos a család enné meg, bár az sem lenne baj, mert nincs benne semmi rossz dolog:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk az édesszájúbb gyerek azt mondta, hogy "vízízű", és a férjemnek se jött be, ő azt mondta, igaza van a gyereknek. De nekem és a lisztérzékeny fiamnak ízlett.

    VálaszTörlés
  3. Vajon meddig áll el? Gondoltam, csinálnék belőle szaloncukrot :)
    Juli

    VálaszTörlés
  4. Sajnos csak hűtőben őrzi meg az állagát, ezért szaloncukornak nem jó :(

    VálaszTörlés
  5. Kár... Azért megcsinálom édességnek, és hűtőben tartom :)

    VálaszTörlés
  6. Méz helyett nyírfacukor olvasztva ? Jó lehet ?

    VálaszTörlés