Oldalak

2012. augusztus 30., csütörtök

Kukoricapelyhes ropogós keksz (gluténmentes)

A fiaimnak állandóan biztosítanom kell valami rágcsálnivalót, egyébként csokit követelnek, vagy kockacukrot. Egyszerűbb, ha készülök és van itthon valamilyen általam sütött keksz. Ezt a receptet vettem alapul, csak a gluténmentes liszt miatt változtak az arányok. Most próbáltam ki először a Schar mix C nevű gluténmentes süteménylisztet. Jól vizsgázott! A recept nagyon egyszerű és az eredmény ropogósra sült keksz belül is ropogós kukoricapehellyel és rejtett csokidarabokkal., hmm....






Hozzávalók:
Csésze mérete 2 dl
1 1/2 csésze Schar mix C
1 csipet szódabikarbóna
1 tk só (nem szabad csökkenteni)
1 tojás
3/4 csésze Liga margarin puhán
1 evk méz
100 g barna cukor
egy maréknyi csokicsepp
1 csésze gluténmentes kukoricapehely (natúr)

A lisztet, sót, szódabikarbónát összekevertem egy tálban, egy másikban pedig a margarint, tojást, mézet és barna cukrot. A kettőt összeöntöttem és szép simára kevertem. Utána mehetett bele a csokicsepp és a kukoricapehely (nem kell összetörni). Kanállal lehetett a tepsire adagolni, én a kanál hátát megvizesítve elkenegettem a kekszeket. 170 fokon kb. 20 percet sült.
Igazi sokáig elálló rágcsálnivaló.

2 megjegyzés:

  1. Megsütöttem ezt a kekszet 11 éves lé kisfiamnak. "Sajnos" nálunk nem bizonyult elállósnak,két nap alatt betermelte, az egészet, nagyon ízlett neki. Köszönöm szépen a receptet, biztos hogy máskor is el fogom készíteni.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy beszámoltál róla, hogy megsütötted és persze örülök, hogy ízlett. További jó próbálgatást, remélem találsz még kedvedre valót.

    VálaszTörlés