A legutóbbi Nők Lapja Konyha (novemberi) magazinban találtam erre a babapiskóta receptre. Mivel nálunk mindent gluténmentesben kell elkészíteni, így ez is az lett. Szerencsére működött a recept gluténmentes Schar liszttel is és nagyon finom lett. El lehetne használni tiramisuhoz, vagy egyéb finomság készítésére, de egy szempillantás alatt elfogyott. Azért van vele macera, nekem ez a habzsákból kinyomós történet mindig gázos, utálom, hogy tiszta kulimász leszek, és utána még fél óráig suvickolok, hogy mindent tökéletesen elmossak. Néha - néha megéri.
Hozzávalók:
3 tojás
9 dkg liszt
9 dkg cukor
kevés porcukor a szóráshoz
A tojás sárgákat kikavarjuk a fele cukorral, a fehérjét habbá verjük a másik fele adag cukorral. A kettőt óvatosan összekeverjük, rászitáljuk a lisztet és finoman belekavarjuk. Habzsákba töltjük és piskóta formákat nyomunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Megszórjuk porcukorral és mehet sütőbe 180 fokra, amíg szép barnásak lesznek. Figyelni kell rá, hamar sül.
Nagyon finomak, igazi házi babapiskóta feeling.
nekem konkrétan olyan folyós lett, hogy a fele rátapadt a sütőpapírra :'( :'(
VálaszTörlésSzia! A tésztának folyósnak kell lennie, nem szaggathatónak, hiszen habzsákból kell kinyomni a tepsire. Szerintem nálad a sütőpapír lehet a gond, én szilikonos sütőpapírt használok, ami nagyon jó minőségű, sem folyós sem egyéb fajta tészta nem ragad rá. Ha csak sima sütőpapírt használsz sajnos előfordulhat, hogy ráragad a sütemény, de ez nem a sütemény halmazállapotának a hibája.
VálaszTörlés