Oldalak

2011. június 8., szerda

Olaszos hétvége

Nem én főztem, hanem Farkasapa. Látta, hogy mikor megemlítette, hogy akkor hétvégére főz húslevest és pörköltet, akkor nagyon fancsali képet vágtam, ezért lázasan törte a fejét, mit készítsen, hogy én is és a gyerekek  is megegyék.
Már hét közben emlegette, hogy pénteken, mivel ő vigyázott a gyerekekre, meleg vacsorával fog várni, friss zöldségekből készít fritattát. Ezt a tojásételt mindketten szeretjük, most tavasszal fel lehet dobni sok-sok zöldséggel. Valamiért péntekre mégsem készült el (túl sok más dolga akadt), ezért szombat délután könyörgő szemeket meresztettem rá és többször elmondtam, milyen éhes vagyok. Ez hatott, nekiállt a fritattát elkészíteni.
Hozzávalók:
10 dkg szalonna zsírjára sütve
5 dkg borsó
1 kis cukkini
2-3 újhagyma
1 paradicsoma
5 tojás (ebből egy kisebb tepsinyi lett)
1 dcl tejeszín
5 dkg füstölt vagy más jellegű sajt lereszelve
só, bors, szerecsendió
és minden más zöldség, amihez kedvünk van
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, a pörcöket kiszedjük és félretesszük. A maradék zsiradékon a zöldségeket a puhaságuktól függően megpároljuk, de csak kicsit, hogy roppanósak maradjanak és ráöntjük a tejszínnel, fűszerekkel elkevert tojást. Majd betoljuk a sütőbe 200 fokra 20 percre, vagy amíg megpirul a teteje.
A gyerekek egy falatot se ettek belőle, de nekünk felnőtteknek nagyon ízlett, ők még nem értek meg a kulináris élvezetekre.

A húsleves helyett pedig minesztrone levest főzött, ami annyira jól sikerült neki, hogy nem győztem dicsérni. Kellett is neki a dicséret, mert a piszok kölykök ebből se voltak hajlandóak enni. Már látom rossz sorsomat, hogy ezen a hétvégén ismét felmerül a húsleves - pörkölt kombináció, hogy a gyerekek ne csak hideget egyenek egész hétvégén.
Ha valakinek volna jó tanácsa, hogy mit tegyek, hogy elfogadják az új ételeket, szívesen veszem.

Én is sokszor igyekszem Farkasapa kedvében járni. Ő nagyon szereti a salátát, ezért mikor Németországból jön haza, estére mindig a kedven salátáját készítem. Mozarella - paradicsom, bazsalikom, olívaolaj és valami friss péksüti. Azért lett ilyen szép színes, mert sikerült sárga színű koktél paradicsomokat is vennem. Kis fogpiszkálókra tűztem a fél paradicsomokat a kis golyó mozarellákkal, de később kiderült, ez a lépés teljesen felesleges volt, arra volt jó, hogy kicsit tovább piszmogjon vele Farkasapa, mielőtt megeszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése